16 comments on “Η Μικρή μου Προσωπική Ιστορία στην Αθλιότητα των Νόμων

 1. Δεν κατάλαβες τόσα χρόνια που ζεις;! Περίμενες να είναι κάτι φιλικό προς τον άνθρωπο από το κράτος;! Αφού μας κοροιδεύει αυτό ας το κοροιδέψουμε και εμείς. Το μόνο που μπορείς να κάνεις αν έχεις την δυνατότητα , είναι να βρεις κάποιον γνωστό που να σου υπογράψει το χαρτί οτι δουλεύεις για αυτόν. Το σχολείο δεν μπορεί να σου ζητήσει κάποια απόδειξη παραπάνω εκτός από βεβαίωση του εργοδότη σου. Το χαρτί του »εργοδότη» για το σχολείο , δεν ισχύει ούτε σε Υπ.εργασίας ούτε σε Υπ.οικονομικών.Αν και θα σου ξανά έλεγα πως εκεί που πανε τα πράγματα , το χαρτί δεν το χρειάζεσαι.

  Μου αρέσει!

  • Φαίνεται πως εκεί,στα γραφεία της 2βάθμιας Εκπαίδευσης που πήγα πρωτίστως,για πληροφορίες,δεν γνωρίζανε επακριβώς το τι χρεαιάζομαι ή το γνωρίζανε ανεπαρκώς,όπως συμβαίνει δηλαδή σε όλες ανεξαιρέτως,όπως φαίνεται,τις υπηρεσίες.
   Μου είπαν οτι έπρεπε να εργάζομαι,τελεία.

   Πήγα λοπόν στην πηγή,στον Διευθυντή του Νυχτερινού Λυκείου γιατί προσωπικά τα τηλέφωνα δεν μου αρέσουν,έχω ένα «κόλλημα» και θέλω να κοιτάω τον άλλο και να με κοιτάει στο πρόσωπο όταν μιλάμε,και μου είπε οτι αν κάποιος είναι άνω τον 25 δεν χρειάζεται να εργάζεται,απλά να κάνει μια υπέυθυνη δήλωση οτι εργάζεται (?!).

   Ισχύει δηλαδή αν είσαι κάτω των 25 οτι πρέπει να εργάζεσαι ταυτόχρονα,εγώ δηλαδή θεωρούμε τυχερός (?!)…

   Αν είστε άνω των 25 λοιπόν χρειάζεστε τα εξής :
   1) Τίτλο Εισόδου.Δηλαδή Απολυτήριου Γυμνασίου που σημαίνει 4 έτη Νυχτερινό.Απολυτήριο ΟΑΕΔ (εγώ δλδ.) 2 έτη Νυχτερινό.
   2) Πιστοποιητικό Γεννήσεως.
   3) Φωτογραφίες
   4) Βεβαίωση Εργοδότη για όσους είναι κάτω των 25 ετών
   5) Φωτοτυπία Ταυτότητας
   6) Τηλέφωνο Επικοινωνίας

   Καλά είναι εν θερμώ να μην μιλάω αλλά μικρή η διαφορά θεωρώ για ευνόητους λόγους μικρή,κάτω των 25 και καλά είσαι νέος αρκετά να βρείς δουλειά πιο έυκολα???Σε αυτή την εποχή?
   Και άνω των 25 τι?Δεν είναι υποχρεωτικό να ξεπατωνόμαστε απάνθρωπα τουλάχιστο?Θα τελειώσω,πριν τον αρμαγγεδών ελπίζω και μετά όλο το μέλλον δικό μας….

   Μου αρέσει!

    • Αγαπητε φιλε, το πρόβλημα του τόπου αυτου ειναι οτι κολλάει πολύ σην ηλίθια και αυτο-αναιρούμενη γραφειοκρατία είναι σαν μικρό πάζλ που τα κομμάτια για να τα συνθέσει κάποιος και να ανοίξει τη μεγάλη εικόνα,έχει χάσει τη ζωή του ολόκληρη.Για αυτό δεν υπήρχαν ποτέ δουλειές . Συμπλήρωνε χαρτιά και δηλώσεις για να μπορέσεις να προχωρήσεις,να θέλει κανείς να πάει μπροστά και να μην τον αφήνουν.Κωμικοτραγικό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς οτι μας καταδικάζουν για τους τεμπέληδες του πλανήτη.Μάλλον δεν είναι γνωστες οι ειδοποιοί διαφορές 😀
     Τα της εκπαίδευσης λίγο τα γνωρίζω,γνωρίζω όμως το ξύλινο πρόσωπο του κράτους που κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορεί για να ενοχοποιήσει τις προσπάθειες του πολίτη.
     Κάτι αντιστοιχες καταστάσεις αντιμετώπισα κι εγω οταν προσπάθησα να δηλώσω νέα επαγγελματική έδρα .. Γολγοθάς γραφειοκρατίας!
     Ειτε είναι κανείς 25 είτε 45 ετών το δικαίωμα στην εργασία, μας το στερούν με σύστημα!

     Μου αρέσει!

     • Εν τω μεταξύ χρησιμοποιούν κ άθλιες,όπως οι ίδιοι νόμοι βέβαια,δικαιολογίες/επιχειρήματα..μου είπε κ καλά ο νόμος προστατέυται έτσι απο κάποιον που θέλει πιο έυκολα να μπεί στο Πανεπιστήμιο…..σκεφτείτεεεεεεεεε,τι μόλις είπες?Γιατί να είναι πιο έυκολο???Ακαδημαικός να μου απαντήσει πολύπλοκα για να ΜΗΝ καταλάνωωωω!

      Μου αρέσει!

     • Κανείς «αρμόδιος» δεν θα σας απαντήσει στον αιώνα τον άπαντα. Αγαπητέ μου δεν έχετε καταλάβει οτι «δεν δικαιούσθε μορφώσεως,ευκαιριών » κλπ κλπ;; Απλά δεν τα δικαιουσθε μη τυχόν και ξυπνήσετε! Μας θέλουν ημιμαθείς ούτε καν αμαθείς γιατί η αμάθεια φέρνει και τον πόθο της γνώσης. Η ημιμάθεια ειναι η βολικότερη κατάσταση για να χειραγωγήσει κάποιος τις μάζες.Τα εμπόδια επίσης μας κάνουν να συμβιβαζόμαστε με ο,τι δεν επιθυμούμε.. δηλαδή εσείς απο πού κι ως πού επιθυμείτε να γίνετε βοτανολόγος; Κι αν προχωρήσετε πολύ και ξεσκεπάσετε τιποτε μυστικά;; Δεν το ρισκάρουν αγαπητέ,δεν το ρισκάρουν..Πολλά συμφέροντα πισω απο όλα αυτά οχι μόνο η αχρηστία του δομημένου όπως όπως ελληνικού κράτους.

      Μου αρέσει!

     • Πέραν των νόμων το σύστημα έχει στην οπλοθήκη της κομψής συμμετρίας του κ τον όλο μηχανισμό..όπου ένας εργαζόμενος γυρίζωντας κουρασμένος απο την δουλειά αλλά που χρειάζεται είδη πρώτης ανάγκης θα πάει που αλλού?Σε κάτι εύκολο,στο Super Market βέβαια ή στο Φαρμακείο ή σε Διατροφολόγο κτλ. κανείς δεν ξέρει τίποτα για βότανα ή τα θεωρεί βλακείες ενώ είναι η βάση και των βιταμινών στη διατροφή (προσωπικά μας θεωρώ χορτοφάγους κ μπορώ να εξηγήσω…) αλλά και στις θεραπείες αφού όλες οι φαρμακευτικές απο αυτά τροφοδοτούν τις χημικές θεραπείες τους που βέβαια είναι τοξικές πια μετά τις διεργασίες στα εργοστάσιά τους.

      Όλοι πληρώνονται,αυτό ξέρω και όσο πληρώνονται θα λένε αυτά που ο εργοδότης τους θέλει.Όλα γίνονται με μοναδικό! γνώμονα το κέρδος.Απληστία κ απανθρωπιά είναι η κοινωνία μας.

      Μου αρέσει!

 2. Τα «μυστικά» είναι φανερά απο άλλους ήδη,και συγκεκριμένα για Βοτανολογία-για να μην γενικολογούμε συνέχεια- ψάξτε ένα βιβλίο του Μπαζαίου,Κώστας Μπαζαίος.Προτείνω το «100 Βότανα 2000 Θεραπείες».

  Το θέμα είναι η ημιμάθεια ακριβώς όπως είπες και όταν κάτι όπως περι βοτάνων μαθαίνετε ευρύτερα ή υπάρχει φόβος να διαδωθεί και άρα να μειώσει κατανάλωση φαρμάκων και διάφορων γεννετικά τροποποιημένων τροφών κτλ. πράγμα που θα είναι αυτοκτονία πολυεθνικών αν το επιτρέψουν,αφού επένδυσαν λεφτά σε κάθε τομέα,προπαγάνδα να πληρώσουν επιστήμονες να αποκρύψουν κ να διαδώσουν εσφαλμένες «μελέτες» κτλ. και πολλά άλλα,τότε απλά νομοθετούν σαν ασφαλιστική δεικλίδα.Γιατί ξέρουμε στην εποχή μας το δίκαιο δεν είναι τυφλό,βλέπει πολύ καθαρά τα λεφτά!

  Μου αρέσει!

  • Κοιταξτε- εαν μπορω να χρησιμοποιησω ενικο,παρακαλω ενημερωστε με- κι εγω χορτοφαγος ειμαι για λογους οχι απο τους τρελλους,απλα ειχα παει εκπαιδευτικη εκδρομη σε εργοστασιο παρασκευης λουκανικων στη χωρα μου και απο τοτε δεν ξαναεβαλα κρεας στο στομα μου.Δειτε λοιπον πως ειναι η παιδεια παγκοσμιως! Ή θα σε κανει αιμοβορο- να μη σε ενοχλει το σφαγμενο ζωο στα 9 σου χρονια- ή θα σε στειλει στο αλλο ακρο!Βεβαιως η βοτανολογια ειναι κατι που ναι μεν δεν κατεχω απολυτα,αλλα μερικως.Η γιαγια μου ηταν βραζιλιανα σαμάνα(Kallawaya) στην Αργεντινικη επαρχια το ειχαμε αυτο με τα βοτανα.. δια πασα νοσο και μαλακία.. εμ τι τα θελετε ηρθα στας Ευρωπας κι εγινα πολιτισμενη με τα φαρμακα που ενα φτιαχνουν χίλια χαλανε!
   Εδω απτεται η ημιμαθεια,εαν τα γνωριζα τα μονοπατια της γιαγιας μου,σιγα μην πηγαινα στο φαρμακειο! Οποτε σιγουρη χασουρα για τις φαρμακοβιομηχανιες!.Το ιδιο και στην περιπτωση σας, και στην περιπτωση μας γενικα: ΔΕΝ μας θελουν να ξερουμε.Μονο μεχρι του σημειου για να ψηφιζουμε οποιον εξυπηρετει.Και η ταλαιπωρια σας ειναι απορροια αυτου του συστηματος.

   Κι οπως ορθα επισημανατε,η ζωη του εργαζομενου ειναι :work,home,work,food σιγα μη το ψαξει παραπανω.
   Δειτε ενα ποστ που ειχα κανει για εναν διαβητικο στο Αμερικα που τα εβαλε με το FDA ειχε βρει εναλλακτικες λυσεις για τη ρυθμιση σακχαρου και τον μπλοκαραν τον ανθρωπο που δεν ειχε παρει φαρμακα αλλα παλευε την ασθενεια με τα βοτανα κι ενα μπλογκ.. κι εσεις ψαχνετε να βρειτε ακρη στο διεθνες συστημα…. Σας το ευχομαι αλλα εχετε διαλεξει ειδικοτητα που εναντιωνεται στα «μπιγκ» συμφεροντα.

   Εχετε δικιο για την κολλεκτιβα παντως,σας το αναγνωριζω.Μονο ενα τετοιο συστημα μπορει να σωσει ψηγμα της κοινωνιας μας

   Μου αρέσει!

   • Θα σε ενημερώσω για να μου μιλήσεις στον πλυθηντικό,που κ πάλι δεν το κάνω 😛

    Το ίδιο συνέβη και με τον Τέσλα.
    ΔΕΝ θέλουν να χάσουν καταναλωτές,επιβεβαιωμένο.Απο την άλλη θέλουν μια ισορροπία,δλδ αν πεθάνουμε κάνα δις (7δις είμαστε προς το παρόν) είναι καλύτερα για αυτούς γιατί θα μας ελέγχουν πιο έυκολα.

    Εργαζόμενος έκανα 12 γεμάτα χρόνια σε εγοσστάσιο,οπότε ξέρω πως είναι η ζωή ενός εργαζόμενου 100%,γι’αυτό χρησιμοποιώ κ του Θορρώ το «τι μάταιο να κάθεσαι να γράψεις χωρίς να έχεις ζήσει» και αυτό κάνουν οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι/γιατροί/πολιτικοί και γενικά η πλειοψηφεία των επαγγελμάτων και «ειδικοτήτων» που ειδικέυονται στην άγνοια/ημιμάθεια!!,γιατί το να αντιγράφεις κάποιον/κάτι δεν είναι γνώση και η γνώση είναι το νόημα της ζωής,ή αυτό που εγώ,αυτή την δεδομένη στιγμή βλέπω/θεωρώ ώς νόημα.

    Και πέραν αυτού αποκρύπτουν και την αλήθεια όσων μαθαίνουν,αναπόφεκτα στην ενασχόλησή τους με το κάθε αντικείμενο.Είμαστε άνθρωποι για να μοιραζόμαστε τα πάντα και μαζί,όλοι να εξελιχτούμε.

    Μου αρέσει!

    • Τι να πω φιλε μου.. 21 χρονια δουλεψα στη BP τεχνολογος πετρελαιων.Να πω οτι δεν ειδα παιχνιδια στην πλατη του κοσμου; Ψεμματα θα πω.Να πω οτι δεν ημουν στο Ιρακ και στην Οσετια; Παλι ψεμματα θα πω.Τα συμφεροντα ειναι τοσο κοντινα οσο δεν φανταζομαστε.Δυστυχως ομως σε οποιον και να το πεις θα σου πει αντε ρε σάικο.. Καταναλωση και αποχαυνωση ειναι το κοπυραιτ που εχουμε εκ γεννετης..Μην το βαζεις κατω,θα τη βρεις την ακρη εστω και χωρις «χαρτι» .. εγω ειμαι μεγαλυτερη και τα εχω ψιλοφάει τα ψωμια μου και ακομη την ψαχνω ασχετα με κρισεις η παρακρουσεις.Λεω για τα Τεσλα που κανουν θραυση στο Ινγκλατερρα και κανεις δεν ακουει,ε, αν δεν ακουνε το μονο που κανουν ειναι να πληρωνουν τις εταιρειες.. αμ το αλλο; εδω που ζω,σε 6,000 κατοικων χωριο.. τους λεω μην αγοραζετε τα τσουβαλακια πατατες της Μονσαντο που βριθει ο Μασουτης και ξερεις τί μου απαντανε;
     εσυ εχεις παλαβωσει
     α) κοστιζουν μονο 30 λεπτα τα 5 κιλα
     β) η ημιμαθεια τους σκοτωνει κυριολεκτικα

     Για αυτο ευχομαι να υπαρξουν ανθρωποι σαν εσενα στο δυναμικο,να ξυπνησουν το 1%

     Μου αρέσει!

     • Και γώ απο άλλους άρχισα να ξυπνάω,αλυσίδα θα πάει.Η λογική πιστέυω πάντα θα υπερτερεί,αυτή βρίσκεται στο ισχυρότερο σημείο,στον εγκέφαλο και εκεί υπάρχει η πραγματικότητα και η φαντασία,το μπλέ και το κόκκινο χάπι.

      Βοηθάμε τους ανθρώπους να σκέφτονται λογικά,απλά πράγματα.Είπαμε,κάποιοι έχουν δεχθεί τόσο βαθιά και μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου που μένουν έρμαια και αβοήθητοι,πάμε παρακάτω,τι άλλο να κάνεις.

      Όσο μαθαίνω,παρατηρώ και ψάχνω,όσο διαβάζω,βρίσκω πληροφορίες και σκέφτομαι τόσο βλέπω οτι τα πάντα έχουν ειπωθεί,μένει να τα εφαρμόσουμε μέσω της λογικής.
      Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι πολύπλοκη,είναι εξ-αιρετικά απλή!! 😉

      Μου αρέσει!

 3. εξ-αιρετικο σχολιο θα ελεγα.
  Αλλα παντα η αιρεση πολεμα το δογμα κι θεωρω οτι ολοι μας που γραφουμε ,ό,τι κι αν γραφουμε κι οπως κι αν το γραφουμε με τον χι- ψι τροπο ειμαστε αιρετικοι.Ισως για πρωτη φορα στην ιστορια η αιρεσεις παλευουν να νομιμοποιηθουν στις παγκοσμιες συνειδησεις .Συνεχιζουμε ακαθεκτοι!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s